Hvordan det går med Daniel

Hei dere som leser dette :) Jeg tenkte kanskje at noen lurer på hvordan det går med Daniel. Så da tenkte jeg å skrive litt om hva som har skjedd siden sist. For det er ikke lite.

 

Daniel var jevnt dårlig etter sist operasjon. Feber og oppkast innimellom. Slapp og hadde vondt over alt egentlig. Det gjorde oss selvfølgelig veldig bekymra. Spesielt når vi fikk svar på blodprøvene at immunforsvaret hans var på vei ned. Og etterhvert var helt i bunnen! De kalte inn en kreftlege for å se på blodprøvene hans (ikke fordi de mistenkte kreft, men fordi de er gode på blodprøvesvar). Og de undersøkte for alle mulige skumle sykdommer. Den værste var immunsvikt. Da jeg fikk vite dette ble jeg kjempe redd!

Heldigvis var det ikke noe av det. Immunforsvaret ble litt bedre for hver dag som gikk heldigvis. Men Daniel var fortsatt dårlig. Det ble mye narkose. Nesten hver dag faktisk. For å fikse diverse. Bytte cvk, ta ut dren, sette inn nytt dren osv.

Noen dager etter at de hadde satt på benlappen fant de ut at de skulle fjerne drenet som satt i ryggen hans. For det drenerte mindre og mindre for hver dag. Noe som betyr at kroppen hans klarte å drenere selv. De tok det ut, og han har klart seg helt supert uten det. Så da slapp han shunt. *Bank i bordet* for at det ikke skjer noe som gjør at han må ha det.

 

Vi hadde også fått vite at Daniel hadde fått sopp i spinalvesken (vesken som sirkulerer rundt i ryggraden og opp i hjernen). Dette er en uvanlig tilstand som kan bli alvorlig. Soppen han blant annet gjøre sånn at det blir produsert mere spinalveske, noe som gjør at trykket i hjernen kan bli høyt. Vi ble advart av legene og at dette var de bekymret for.

Den natta sov vi dårlig. Så ble han dårlig. Kjempe dårlig. Feberen ble skyhøy. Vi snakker 40-41 i feber. Han fikk et helt sinnsykt utslett over hele kroppen, og hovnet opp i ansiktet og etterhvert i resten av kroppen. Han ble hastet tilbake til intensiven igjen.

Vi trodde dette skyldtes soppen. Men det var en infeksjon. De fant aldri helt ut av hva dette var, men de behandlet han som han hadde blodforgiftning. Og vi fikk beskjed om at dette kunne gå begge veier. Dette var da to grusomme dager.

Men så begynte han sakte men sikkert å bli bedre. Pulsen stabiliserte seg, feberen sank, og ble til slutt borte. Utslettet forsvant etter at de sluttet med den antibiotikaen som han tydeligvis ikke tålte.

Det var en STOR lettelse for oss da han ble flyttet fra intensiven, til en barneavdeling. En vanlig barneavdeling der en av oss må sove hos han og passe på han. Gleden var STOR.

For hver dag som gikk viste han fremskritt. Han ble blidere, mere aktiv og lærte seg til og med å kjøre rullestolen sin selv. Helt supert. Han ble kvitt sonden, og begynte å spise og drikke mer (selv om det går litt i rykk og napp).

 

OG på fredagen som var ble han flyttet til sykehuset buskerud i Drammen. Utrolig deilig, og litt skummelt. Deilig at han er nærmere hjemme. Skummelt at vi ikke er på riksen mer. Men de er flinke i Drammen også :)

Han har selv klart å klatre opp i et lite lekehus og skli ned selv. Og her om dagen snudde jeg ryggen til i noen minutter, og når jeg snudde meg tilbake hadde han reist seg opp (på sitt ene bein), og stod å holdt seg i en lekebåt! Jeg ble jo selvfølgelig sjokkert, og glad. Dette gjorde han mange ganger. Og han reiser seg opp på knærne uten å holde seg. Utrolig flink gutt.

Ordene hans kommer sakte men sikkert. Det har kommet flere og flere. Men det er som å lære å snakke på nytt. Ikke alle ordene har helt rett uttale med en gang. Men det kommer seg :)

Jeg trenger vell ikke si at vi er utrolig stolt av den sterke gutten vår :) Han har overrasket alle med styrken sin!

 

 

12 kommentarer

Margrethe

05.11.2013 kl.21:56

Så utrolig flott å høre! Utrolig glad for at du kom med en oppdatering!

Kakedamen

06.11.2013 kl.09:43

Uff! Midt inni der ble jeg fryktelig bekymret, men så lettende når det endelig "løsnet". Så bra at det går bedre og bedre! Flinke lille mannen og supre foreldrene! <3

Malys Krok

06.11.2013 kl.09:48

Ååå så hjertens glad jeg er! Du kan tro jeg har ventet på å få se og lese nytt om Daniel!

Tårene kom da jeg leste, først over alt han har måtte gjennomgå, den tapre lille gutten, men så i glede over at det går så fint med han! Jeg er, som før sagt, og fortsatt " en fremmed dame som ber for han". Gud skal ha takk, Han hører bønn! Ønsker dere forsatt alt godt! Varm klem fra Margit.

Berit

06.11.2013 kl.19:41

SÅ herlig å høre at det går bedre. Ta godt vare på den nydelige gutten deres! Heldig han er som har slike foreldre som tydeligvis elsker ham over alt! :)

Ellen Ødegaard

06.11.2013 kl.20:20

Så godt med en oppdatering og at det går bedre med lille Daniel. Dere er en flott liten familie som tar godt vare på hverandre. Stå på <3

Tone

07.11.2013 kl.13:42

Så godt å høre at det går bedre med lille Daniel! Tårene renner mens jeg leser, til slutt i glede :-) Håper det bare går opp og frem fra nå!

Geir R Øen

07.11.2013 kl.20:18

Det var fint med en oppdatering har tittet innom bloggen hver dag for og se om det har kommet noe nytt. Jeg syntes det er sterk lesning og lese det du skriver da jeg selv er pappa til en liten gutt kan jeg ikke engang begynne og sette meg inn i hvordan dere har det.

Men det er utrolig godt og se at han har kommet så langt på denne korte tiden og at han nå er på

bedringens vei.

Jeg sender alle mine tanker til dere og Daniel og sitter spent og venter på neste oppdatering.

Lykke til og må alt godt komme til dere og Daniel fordi dere fortjener det virkelig:):):):)

Pia

08.11.2013 kl.14:18

For en sterk gutt dere har! Så godt og høre at han er på bedringens vei:)

Rikke02

08.11.2013 kl.19:32

Så sterk å fin en gutt dere har:)utrolig sterkt å lese det du skriver.dere har en utrolig ståpåvilje

Lone Olsen, stolt tobarnsmamma

19.11.2013 kl.00:42

Så godt å se det går bra med han. Leste om opplevelsen deres og tårene bare rant. Jeg har en datter i samme alder og kan ikke forestille meg hvor fryktelig det har vært. Du har all grunn til å være stolt av den flotte gutten deres :-)

Malys Krok

24.11.2013 kl.21:42

Vil bare si at dere fremdeles er i mine tanker og bønner. Tenker daglig på hvordan det går med lille Daniel og håper det fortsatt går fremover! Masse lykke til og gode tanker herfra. -Margit-

Victoria

01.12.2013 kl.02:12

Så flott å lese at han er på bedringens vei! Er så gøy og følge med og kanskje lære litt av dette samtidig. Dere har opplevd mye og ikke minst gutten deres, men at han har klart å kommet seg så raskt er overraskende og morsomt egentlig :) Stå på, og lykke til videre : ) håper dere får han hjem snart så han slipper sykehuset og komme hjem til sin familie igjenn :D

Silje

17.12.2013 kl.23:18

Hei :) hvordan det med dere alle? Spennende å lese om fantastisk flinke daniel, om hvordan han kjemper seg gjennom dette ! Sender masse hjerteklemmer og lykkeønskninger deres vei 😘

Skriv en ny kommentar★ legg meg til som venn
22 år gammel mor til to herlige unger. For kontakt: unnisolheimandersson@hotmail.comhits